Όπως πολλές από τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, το δέρμα δεν αποτελεί εξαίρεση. Εκτός από τα γένια, κάτι όχι συνηθισμένο σε γυναίκες αν και συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις, οι άνδρες έχουν πιο παχύ δέρμα (περίπου 25 τοις εκατό παχύτερο) λόγω συγκέντρωσης ανδρογόνου. Έχουν επίσης πιο ανθεκτικό δέρμα, υψηλότερη παραγωγή σμήγματος μετά την εφηβεία και μεγαλύτερη πυκνότητα κολλαγόνου από τις γυναίκες.

Αυτές οι φυσικές διαφορές σημαίνουν πως το ανδρικό δέρμα πρέπει, κατά περιπτώσεις, να θεραπεύεται με διαφορετικό τρόπο από της γυναίκας. Εξαιτίας της μεγαλύτερης παραγωγής σμήγματος οι άνδρες μπορεί να έχουν περισσότερη τάση προς ακμή. Σαν αποτέλεσμα, συνιστάται να αποφεύγουν βαριά, κρεμώδη προϊόντα που μπορεί να φράξουν τους πόρους. Επιπλέον, το συχνό ξύρισμα και ο μεγαλύτερος κίνδυνος για εμφάνιση καρκίνου του δέρματος επιτάσσουν συστατικά που βοηθούν στην αποκατάσταση του δέρματος και παρέχουν αντιηλιακή προστασία. Ευτυχώς για τους άνδρες, οι φυσικές τους διαφορές καθιστούν το δέρμα τους λιγότερο ευαίσθητο και ικανό να δεχτεί ισχυρότερα συστατικά.

Υπάρχουν επίσης πολλές διαφορές στη νοοτροπία που μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο οι ειδικοί μπορούν να προσεγγίσουν τη θεραπεία του ανδρικού δέρματος. Για παράδειγμα, οι άνδρες προτιμούν την απλότητα και δεν είναι τόσο διατεθειμένοι όσο οι γυναίκες να ακολουθήσουν αγωγές έξι ή εφτά βημάτων. Όταν προτείνετε αγωγή για το σπίτι σε άνδρες, είναι προτιμότερο να την περιορίζετε σε μέγιστο βαθμό τριών βημάτων, συμπεριλαμβανομένων του καθαριστικού FOAM cleanse, της εικοσιτετράωρης VITA B3 κρέμας και του αντηλιακού UV Protect SPF 30+.

0