Το νερό ξηραίνει το δέρμα;

Περίπου το 50 έως 70 τοις εκατό του σώματός μας είναι νερό. Χάνουμε νερό κάθε μέρα, χωρίς να το συνειδητοποιούμε, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να αναπληρώνουμε την παροχή νερού του σώματός μας. Το νερό βοηθά την κυκλοφορία, την πέψη, την απορρόφηση και την απέκκριση. Αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό μας και βελτιώνει το πεπτικό μας σύστημα, το οποίο απομακρύνει τις τοξίνες και τα απόβλητα από το σώμα μας.

Επωφελείται το δέρμα μας όταν πίνουμε νερό;

Υπάρχουν σε εξέλιξη συζητήσεις σχετικά με τα οφέλη του πόσιμου νερού για το δέρμα σας. Ορισμένοι πιστεύουν ότι η κατανάλωση άφθονου νερού αφήνει λαμπερό το δέρμα σας. Άλλοι θα πουν ότι δεν έχει απολύτως καμία αποδεδειγμένη επίδραση. Σε κάθε περίπτωση, το δέρμα είναι ένα όργανο και, ακριβώς όπως και κάθε άλλο όργανο, αποτελείται από κύτταρα. Και τα κύτταρα από νερό. Έτσι είναι λογικό ότι, χωρίς νερό, τα κύτταρα δεν θα λειτουργήσουν στο καλύτερό τους – και το δέρμα σας δε θα φανεί στα καλύτερά του. Όταν είναι αφυδατωμένο, το δέρμα σας μπορεί να γίνει ξηρό, σφιχτό, με όψη φύλλου και ερεθισμένο. Το ξηρό δέρμα έχει λιγότερη αντοχή, μικρότερη αντοχή στην ακτινοβολία, και είναι πιο επιρρεπές σε ρυτίδες.

Η σωστή ενυδάτωση, ωστόσο, μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσει τη βέλτιστη υγρασία και να μεταφέρει τις θρεπτικές ουσίες στα κύτταρα του δέρματός μας. Αναπληρώνει ιστό του δέρματος και αυξάνει την ελαστικότητα, η οποία με τη σειρά της μπορεί να καθυστερήσει την εμφάνιση των σημαδιών της γήρανσης, όπως ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Και το πόσιμο νερό μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καταπολέμηση των διαταραχών όπως η ψωρίαση, το έκζεμα, και τις ρυτίδες.

Και σχετικά με το πλύσιμο του προσώπου με νερό;

Είναι κάτι που κάνουμε χωρίς πραγματικά να το σκεφτόμαστε, ένα τυπικό μέρος της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας μας.

Θα πρέπει να καθαρίζετε το πρόσωπό σας ώστε να αφαιρέσετε το μακιγιάζ και άλλα προϊόντα. Τα καλλυντικά σήμερα έχουν σχεδιαστεί με εκπληκτική δύναμη παραμονής – συχνά το νερό από μόνο του δεν θα είναι αρκετό για να καθαρίσει το δέρμα σας. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεγελαστείτε οδηγούμενοι σε υπερβολική απολέπιση ή υπερβολικό πλύσιμο. Αν το δέρμα σας δε δείχνει στα καλύτερά του, είναι φυσιολογικό να θέλετε να ρίξετε προϊόντα στο πρόβλημα. Αλλά αν το παρακάνετε θα οδηγήσει μόνο σε περισσότερη ξηρότητα, ερεθισμό και φλεγμονή. Όπως με τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, η μετριοπάθεια είναι το κλειδί. Και ό,τι και αν κάνετε, να είστε ήπιοι – μην τρίβετε δυνατά με μια πετσέτα. Να είστε καλοί με το πρόσωπό σας. Πλύνετε και εφαρμόστε προϊόντα σε ένα μαλακό, κυκλικό μοτίβο.

Ωστόσο, ορισμένα σαπούνια και καθαριστικά είναι γεμάτα από χημικές ουσίες και μπορεί να είναι πολύ σκληρά. Το ανώτερο στρώμα του δέρματος σας διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη διατήρηση της υγρασίας στο εσωτερικό και η χρήση ισχυρών προϊόντων μπορεί να βλάψει και να αφαιρέσει αυτό το εξωτερικό στρώμα, έτσι ενώ το πλύσιμο του προσώπου σας με νερό είναι μια πολύ πιο ήπια επιλογή είναι καλό να θυμόμαστε ότι η θερμοκρασία του νερού έχει ένα σημαντικό ρόλο να παίξει.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν ακούσει το μύθο: πλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό για να ανοίξει τους πόρους σας, και με κρύο νερό για να κλείσουν. Μην το πιστεύετε – εκθέτοντας το δέρμα σας σε ακραίες θερμοκρασίες μπορεί να προκληθεί ερεθισμός, ξηρότητα και ερυθρότητα. Χρειάζεται ένα καλό χλιαρό, σε ενδιάμεση θερμοκρασία για να αποφύγετε τη διατάραξη στο πρόσωπό σας. Και ενώ μπορεί να είναι δελεαστικό να μείνετε σε ένα ζεστό ντους μερικά λεπτά περισσότερο σε μια κρύα μέρα, να θυμάστε ότι η μακρά έκθεση σε νερό μπορεί να αφαιρέσει το δέρμα τα φυσικά έλαια, που και πάλι μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα και ερεθισμό.

Η σημασία της ενυδάτωσης δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί

Η σωστή ενυδατική κρέμα για εσάς μπορεί να αποτρέψει και να θεραπεύσει το ξηρό δέρμα, προστατεύει το ευαίσθητο δέρμα, να βελτιώσει τη λειτουργία φραγμού σας, και να σας προστατεύει από τα σκληρά περιβαλλοντικά στοιχεία. Το ενυδατικό θα πρέπει να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατό μετά το πλύσιμο – το υγρό δέρμα επιτρέπει την καλύτερη απορρόφηση και τη διείσδυση των προϊόντων.

Η pHformula έχει σχεδιάσει μια σειρά προϊόντων για την αποκατάσταση της ισορροπίας της επιδερμίδας σας, την πρόληψη της αφυδάτωσης και να βοηθήσει να παραμείνει το δέρμα σας υγιές και λαμπερό. Το φάσμα των κρεμών Vita αναπτύχθηκε από την pHformula για να βοηθήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά και την ευεργετικότητα της βιταμίνης Α, βιταμίνης Β και βιταμίνης C να απορροφηθούν απευθείας στο δέρμα σας.


Η κρέμα Vita Α είναι ένα ισχυρό ενυδατικό σύμπλεγμα που περιέχει ρετινόλη ώστε να διεγείρει τη σύνθεση του κολλαγόνου και ελαστίνης, δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, και παρέχει 24ωρη ενυδάτωση και προστασία στο δέρμα. Ιδιαίτερα κατάλληλη για επιδερμίδες που εμφανίζουν σημάδια της γήρανσης, είναι ένα προηγμένο θεραπευτικό προϊόν που μπορεί να μειώσει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων, του ανομοιόμορφου τόνο του δέρματος και τα σημάδια ηλικίας είτε φωτογήρανσης είτε εγγενούς-γήρανσης.

Η βιταμίνη Β3 είναι απαραίτητη για την πρόληψη και την αντιστροφή ορατών σημαδιών ερυθρότητας, αλλαγών χρωματισμού και γήρανσης. Η υψηλής συγκέντρωσης κρέμα Vita Β αναπτύχθηκε από την pHformula για να προστατεύσει το δέρμα σας από ελεύθερες ρίζες και επιβλαβείς περιβαλλοντικούς παράγοντες, ενώ επαναφέρει πιο μαλακό, πιο άνετο δέρμα. Νιασιναμίδιο προστίθεται για να αυξηθεί η παραγωγή των λιπαρών οξέων και κεραμιδίων, τα οποία σχηματίζουν ένα προστατευτικό φράγμα. Το 24ωρο ενυδατικό σύμπλεγμα βοηθά επίσης να βελτιωθεί η έξαψη και το κοκκίνισμα και να ελαχιστοποιηθούν τα σκούρα σημάδια.


Και τα οφέλη της βιταμίνης C είναι γνωστά και πολυάριθμα. Είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά της φύσης. Η βιταμίνη C μπορεί να προστατεύσει το δέρμα από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες που βρίσκονται στο περιβάλλον γύρω μας, και μπορεί να μειώσει την εμφάνιση των καφέ κηλίδων και των ηλιακών βλαβών, να παρουσιάσει σφριγηλό δέρμα μέσω ενίσχυσης της σύνθεσης κολλαγόνου και να βελτιώσει την ικανότητα του δέρματος να θεραπεύει. Η κρέμα Vita C της pHformula περιέχει μια σταθερή μορφή βιταμίνης C, η οποία βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος, μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και προάγει την επούλωση των πληγών. Η κρέμα προωθεί την ενυδάτωση που διαρκεί διατηρώντας το νερό στο δέρμα και είναι η ιδανική για αφυδατωμένο δέρμα ή το δέρμα που εμφανίζει ορατά σημάδια της φωτογήρανσης.


Και τελικά, το S.O.S Rescue Oil της pHformula είναι σχεδιασμένο για εκείνους με ξηρό, ευαίσθητο δέρμα, με λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Είναι ένας μοναδικός συνδυασμός ελαίων και φυσικών ενεργών συστατικών που επαναφέρουν την ακτινοβολία στο δέρμα και βελτιώνουν την παραγωγή κολλαγόνου.


Το περιβάλλον μας σήμερα είναι γεμάτο κινδύνους – η ρύπανση, ο καπνός του τσιγάρου, οι ακτίνες UV, ακραίο ψύχος – και το νερό από μόνο του δεν μπορεί πάντα να το καταπολεμά αυτό. Μερικές φορές το δέρμα σας χρειάζεται λίγη επιπλέον βοήθεια. Γνωρίζοντας πώς να πλένετε το δέρμα σας και τι μπορεί να χρειαστεί να συμπληρώσετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας μπορεί να το κρατήσει λαμπερό.

0