PREJUVΕNATION

Η Dr Μαρία Μηλίγκου, Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Γενεύης σας δίνει χρήσιμες πληροφορίες για ένα υγιές και όμορφο δέρμα!

Με τον όρο prejuvenation εννοούμε την πρόληψη της γήρανσης του δέρματος. Πρόκειται για μια διαδικασία που ξεκινάει από τη νεαρή ηλικία κάθε ανθρώπου και δίνει έμφαση στην προστασία και ενίσχυση των λειτουργιών του δέρματος.

 
Μυστικό αλλά και ζητούμενο είναι να διατηρηθεί η υγεία του δέρματος, διότι το υγιές δέρμα είναι ανθεκτικό στον χρόνο και μεγαλώνει όμορφα.
Σήμερα γνωρίζουμε πολλές πληροφορίες που αφορούν στον τρόπο που γερνάει το πρόσωπο. Η γήρανση του είναι μια ογκομετρική γήρανση η οποία ξεκινάει από τα οστά:

 1. Τα οστά του κρανίου συρρικνώνονται
 2. Ο λιπώδης ιστός απορροφάται
 3. Το κολλαγόνο και η ελαστίνη μειώνονται
  1. Αποτέλεσμα; Η χαλάρωση του δέρματος!
    
   Είναι γεγονός ότι η γήρανση είναι μια διαδικασία που κανείς δεν μπορεί να αποφύγει. Αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιβραδύνουμε τον ρυθμό της ελέγχοντας αφενός τους παράγοντες γήρανσης όσο καλύτερα μπορούμε και χρησιμοποιώντας αφετέρου τα μέσα της επιστήμης και της τεχνολογίας.
    
   Τα σύγχρονα φαρμακο-καλλυντικά βασίζονται στην έρευνα και στην τεχνολογία και αποτελούν ένα σημαντικό καθημερινό όπλο για την προστασία του δέρματος από τους εξωγενείς και ενδογενείς παράγοντες γήρανσης.

    

   Βήμα 1

    
   Ξεκινώντας στην Εφηβεία ‘20s
    
   ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
    

   Η φωτογήρανση είναι η πιο σημαντική αίτια γήρανσης του δέρματος και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως το αντιηλιακό είναι το πιο σημαντικό προϊόν που πρέπει να χρησιμοποιούμε όλη τη διάρκεια του χρόνου.
    
   Οφείλουμε να κατανοήσουμε πως η επίδραση του ήλιου στο δέρμα είναι αθροιστική και για το λόγο αυτό, η χρήση του αντιηλιακού πρέπει να ξεκινάει από τη γέννηση μας και να συνεχίζει μέχρι και τα βαθιά μας γεράματα χωρίς να σταματάει ποτέ.
    

   • Φοράμε αντιηλιακό 365 μέρες το χρόνο
   • Επιλέγουμε αντιηλιακό που ταιριάζει στον τύπο του δέρματος μας
   • Συνίστανται μη ερεθιστικά αντιηλιακά, που δεν φράζουν τους πόρους και περιέχουν αντιοξειδωτικά συστατικά.
   • Η C.C. cream SPF 30+ της pHformula αποτελεί την ιδανική λύση για αυτούς που αναζητούν κάλυψη, ενυδάτωση και προστασία από την πρόωρη γήρανση με αντιοξειδωτικά και αντιγηραντικά συστατικά όπως η βιταμίνη C και Α στο αντιηλιακό τους.
    •  
     ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
      

     Το οξειδωτικό stress είναι ένας από τους παράγοντες που επιταχύνει την γήρανση του δέρματος. Τι εννοούμε όμως με τον όρο αυτο;
      
     Οξειδωτικό stress είναι η απελευθέρωση ελευθέρων ριζών και προκαλείται από εξωγενείς παράγοντες, όπως η έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα, η ατμοσφαιρική ρύπανση κ.α.
      
     Τα αντιοξειδωτικά συστατικά, δημιουργούν μια ασπίδα προστασίας για τα κύτταρα της επιδερμίδας μας, με το πιο γνωστό αντιοξειδωτικό να είναι η βιταμίνη C.
      
     Μια ανακάλυψη των τελευταίων χρόνων αποτελεί και το φερουλικό οξύ το οποίο βρίσκεται στα φύλλα και στους σπόρους των περισσοτέρων φυτών. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και όταν συνδυάζεται με την βιταμίνη Ε στις καλλυντικές συνθέσεις, σταθεροποιείται και διπλασιάζεται η ισχύ του.
      
     Προτείνω στους ασθενείς μου να εφαρμόζουν ένα αντιοξειδωτικό serum κάτω από το αντιηλιακό το πρωί και κάτω από την ενυδατική κρέμα το βράδυ, όπως το VITA C serum της pHformula ή το HYDRA serum που περιέχει φερουλικό οξύ, βιταμίνη Ε και πεπτίδια.

     Βήμα 2

      
     Ξεκινώντας στην Εφηβεία ‘20s
      
     ΡΕΤΙΝΟΕΙΔΗ
      

     Οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται σε επαφή με τα ρετινοειδή στην περίοδο της εφηβείας, όταν εμφανίζουν και τα πρώτα σημάδια ακμής. Κύριος εκπρόσωπος τους είναι η ρετινόλη, ένα παράγωγο της βιταμίνης Α που δρα σε πολλαπλά επίπεδα :
      

     1. Ανανεώνει τα κύτταρα
     2. Μειώνει τις δυσχρωμίες
     3. Ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος
     4. Ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου
      1. Τα ρετινοειδή έχουν ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα δράσης με πολλαπλά οφέλη για το δέρμα από την αντιμετώπιση της ακμής μέχρι και τις δυσχρωμίες αλλά και τις ρυτίδες.
       Οι έφηβοι έχουν συνήθως καλύτερη ανοχή στα ρετινοειδή σε σχέση με τα πιο ώριμα δέρματα λόγω της αυξημένης λιπαρότητας.
        
       Μια καλή αρχή στην εισαγωγή στη ρετινόλη, αποτελούν τα προϊόντα A.G.E. recovery ή το C.R. recovery της pHformula δυο πολυλειτουργικοί οροί που περιέχουν υψηλή συγκέντρωση σε ρετινόλη, αντιοξειδωτικά ενυδατικά και αντιφλεγμονώδη συστατικά που δεν ευαισθητοποιούν ή ερεθίζουν το δέρμα.
        
       Όταν το δέρμα γίνει ποια πιο ανθεκτικό συνεχίζουμε με τον A.C.T.I.V.E. formula που περιέχει 1 % ρετινόλη σε συνδυασμό με α – υδροξύ οξέα για χρήση μόνο το βράδυ.
        
       Για την συνέχεια προτείνουμε την V.I.T.A. A 24 cream με καθαρή συγκέντρωση ρετινόλης 1.5 %, όπου κλειδί για τη σωστή χρήση της αποτελεί η σταδιακή εφαρμογή της.
        
       Για τα πολύ ευαίσθητα δέρματα χρησιμοποιείστε την V.I.T.A. A rejuvenating mask για να αποκτήσουν ανοχή (1-2 φορές την εβδομάδα, μόνο το βράδυ και για 15’).
        
       Πολύ σημαντική είναι και πάλι η χρήση αντιηλιακού, καθώς τα ρετινοειδη αυξάνουν την ευαισθησία του δέρματος στον ήλιο!

       Βήμα 3

        
       Ξεκινώντας στη δεκαετια των ‘20s και τα μέσα των ‘30s
        
       BΟΤΟΥΛΙΝΙΚΗ ΤΟΞΙΝΗ
        
       Οι ρυτίδες του προσώπου διαχωρίζονται σε δυναμικές, δηλαδή αυτές που σχηματίζονται κατα την κίνηση και σε στατικές, τις ρυτίδες δηλαδή που διαγράφονται σε κατάσταση ηρεμίας.
        
       Οι στατικές ρυτίδες, ανάλογα με τα σημεία που σχηματίζονται, δίνουν την αίσθηση χαρακτηριστικών του προσώπου που εκφράζουν θυμό, λύπη και κούραση.
        
       Η προληπτική θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη τύπου Α σε αυτές τις ηλικίες, γίνεται με μικρές ποσότητες (baby – botox).
        
       Η ηλικία έναρξης, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως: η κληρονομικότητα, ο βαθμός της φωτογήρανσης, οι καθημερινές συνήθειες (π.χ. κάπνισμα), ο τύπος του δέρματος κλπ.
        
       Η ηλικία αυτή είναι η κατάλληλη για να εγκατασταθεί μια καθημερινή ρουτίνα περιποίησης δέρματος, την οποία αν ακολουθούμε πιστά το δέρμα μας στο μέλλον θα μας ευγνωμονεί.
        
       Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η επιλογή των προϊόντων αυτών πρέπει να πραγματοποιείται από εξειδικευμένο επαγγελματία που είναι ο δερματολόγος ή ο αισθητικός.
        
       Κάθε δέρμα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και χρειάζεται εξατομικευμένη προσέγγιση. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε προϊόντα που απλά είδαμε στο διαδίκτυο ή μας πρότεινε μια φίλη μας, διότι ενδέχεται να μην είναι κατάλληλα για το δικό μας δέρμα.
       Για την εύρεση των κατάλληλων προϊόντων, που θα κάνουν πραγματική διαφορά στο δέρμα σας ξεκινάμε με ένα λεπτομερές ιατρικό ιστορικό και μια προσεκτική κλινική εξέταση. Μετά από ένα χρονικό διάστημα περίπου 3 μηνών αξιολογούμε την εξέλιξη του δέρματος και είτε διαφοροποιούμε είτε εμπλουτίζουμε την αγωγή στο σπίτι σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν και την εποχή του χρόνου.

       Βήμα 4

        
       Ξεκινώντας στις αρχές της δεκαετίας του ’30s
        
       ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗΣ
        

        
       Στη δεκαετία των ’30s αρχίζουν τα πρώτα εμφανή σημάδια γήρανσης του δέρματος.
        
       Η βλάβη που εμφανίζεται στην επιφάνεια του δέρματος είναι μικρότερη από αυτή που συντελείται στις βαθύτερες στιβάδες. Σε αυτό το επίπεδο, πρεπει να επικεντρωθούμε στο πρόβλημα και να ξεκινήσουμε τις θεραπείες αναδόμησης δέρματος.
        
       Προτείνω στους ασθενείς μου, τις θεραπείες αναδόμησης A.G.E. ή M.E.L.A. resurfacing της pHformula.
        
       H καινοτομία αυτών των θεραπειών νέας γενιάς, είναι το σύμπλοκο (PH-DVC) το οποίο επιτρέπει την μεταφορά των ενεργών συστατικών της θεραπείας (ΑΗΑ, ρετινόλη) στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος προκαλώντας μικρή η μηδαμινή απολέπιση. Με αυτή τη διαδικασία δεν καταστρέφουμε και δεν διαταράσσουμε τον επιδερμικό φραγμό που είναι πολύ σημαντικος για την άμυνα και προστασία του δέρματος από εξωγενείς παράγοντες.
        
       Οι θεραπείες αναδόμησης, επιταχύνουν τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό και αποκαθιστούν την αρχιτεκτονική του δέρματος, βελτιώνοντας την υγεία και κατ’ επέκταση την εμφάνιση του.
        
       Γιατί ένα υγιές δέρμα είναι ένα όμορφο δέρμα!
        
       Συνήθως ξεκινάμε με έναν κύκλο 4 συνέδριων ανά 2 εβδομάδες και αξιολογούμε το αποτέλεσμα.

       Βήμα 5

        
       Ξεκινώντας στα τέλη της δεκαετίας ‘20s μέχρι τα τέλη της δεκαετίας ‘30s
        
       ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ
        
       Η χρήση των ενέσιμων δερματικών εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος σε νεαρές ηλικίες, πρέπει να γίνεται με προσοχή και κατόπιν προσεκτικής επιλογής του περιστατικού. Οι πιο συνηθισμένες περιοχές επέμβασης είναι τα χείλη και τα ζυγωματικά.
        
       Μια περιοχή που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το πηγούνι, όπου με τα εμφυτεύματα νέας γενιάς μπορούμε να διορθώσουμε οστικά ελλείμματα, (περιπτώσεις που το πηγούνι εισέρχεται προς τα μέσα) σμιλεύοντας το περίγραμμα του προσώπου.
        
       Ο χρυσός κανόνας… less is more! Σκοπός είναι η διατήρηση της αρμονίας του προσώπου.

       Βήμα 6

        
       Ξεκινώντας στα μέσα της δεκαετίας ‘30s
        
       ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΥΣΦΙΞΗΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
        

        
       Μέσω της τεχνολογίας των εστιασμένων υπερήχων επιτυγχάνεται η σύσφιξη του δέρματος.
        
       Οι εστιασμένοι υπέρηχοι κατευθύνονται σε συγκεκριμένο σημείο προκαλώντας αύξηση της θερμοκρασίας των ιστών. Με τον τρόπο αυτό θερμαίνεται η μεμβράνη του προσώπου SMAS, η οποία βρίσκεται κάτω από το δέρμα προκαλώντας ρίκνωση παρασύροντας και το δέρμα του προσώπου. Με αυτή τη διαδικασία επιτυγχάνουμε τη σύσφιξη του δέρματος αλλά και τη βελτίωση της χαλάρωσης.

       ΤΑΚΕ ΗΟΜΕ MESSAGE

       Παραπάνω αναφερθήκαμε στα 6 βήματα που αφορούν στην πρόληψη της γήρανσης του δέρματος.
        
       Θυμηθείτε…

       1. Οι μέθοδοι αυτοί έχουν καλύτερα αποτελέσματα όταν συνδυάζονται μεταξύ τους, γιατί οι συνδυαστικές θεραπείες δρουν σε πολλαπλά επίπεδα.
       2. Τα αποτελέσματα των επεμβατικών μεθόδων πρόληψης της γήρανσης (τοξίνη, δερματικά εμφυτεύματα, εστιασμένοι υπέρηχοι) ενισχύονται και παρατείνονται όταν συνδυάζονται με θεραπείες αναδόμησης του δέρματος.
       3. Κάθε γυναίκα και άντρας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι για τη διατήρηση του δέρματος σε καλή κατάσταση δεν αρκεί μια θεραπεία τοξίνης ή εμφυτεύματος υαλουρονικού οξέος.

        
       Το δέρμα δεν είναι απλά ένα περίβλημα, αλλά ένα ζωντανό όργανο με πολλαπλές λειτουργίες τις οποίες πρέπει να σεβόμαστε. Για το λόγο αυτό η καθημερινή ρουτίνα περιποίησης του είναι πολύ σημαντική καθώς ενδυναμώνει το δέρμα και το διατηρεί υγιές.
        
       Το υγιές δέρμα είναι ένα όμορφο δέρμα.

PHFORMULA

© 2022 PHFORMULA - SUPPORT BY WEB BUILDERS
0