Skip to main content

Έχετε ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα;

Ένα από το πιο γνωστά και συνηθισμένα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει το δέρμα μας είναι η ξηρότητα.

Συχνά, είναι προσωρινή και προκύπτει από εξωτερικούς παράγοντες, όπως οι ακραίες θερμοκρασίες ή το ντους με ατμό. Αλλά αν δεν έχουμε ξηρό τύπο δέρματος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό που θεωρούμε «ξηρό δέρμα» να είναι στην πραγματικότητα «αφυδατωμένο δέρμα».

Μπορεί τα σύμπτωμα αλλά και η ίδια η αίσθηση να είναι παρόμοια, όμως το αφυδατωμένο δέρμα δεν πρέπει να συγχέεται με το ξηρό, καθώς αποτελούν δύο διαφορετικά δερματικά προβλήματα και χρειάζονται ανάλογα προσαρμοσμένες προσεγγίσεις για την αντιμετώπισή τους.

Το ξηρό δέρμα μπορεί να προκύψει από έλλειψη λιπιδίων, ενώ το αφυδατωμένο δέρμα οφείλεται κυρίως στην έλλειψη υγρασίας.

Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίζουμε τη διαφορά τους ώστε να μπορούμε να πετύχουμε και τη σωστή φροντίδα του δέρματός μας.

Ας μάθουμε από τους ειδικούς της pHformula τις διάφορες αιτίες και τα χαρακτηριστικά των δύο αυτών προβλημάτων του δέρματος αλλά και πώς να τις διαχειριστούμε με αποτελεσματικότητα.

Ξηρό ή Αφυδατωμένο δέρμα; Πώς διαφέρουν;

Αν και οι όροι “ξηρό” και “αφυδατωμένο” χρησιμοποιούνται συχνά σαν ταυτόσημοι, δεν είναι οι ίδιοι.

Το ξηρό δέρμα αποτελεί έναν τύπος δέρματος που χαρακτηρίζεται από χρόνια υπο-παραγωγή σμήγματος ή έλλειψη λιπιδίων. Είναι συνήθως επίμονο και μπορεί να συνοδεύεται από δυσάρεστα συμπτώματα όπως κνησμός ή τάνυσμα. Η ένταση αυτών των συμπτωμάτων μπορεί να επηρεαστεί από περιβαλλοντικούς παράγοντες, με την περίοδο του χειμώνα να γίνονται περισσότερο εμφανή.

Το αφυδατωμένο δέρμα, από την άλλη, σχετίζεται με την ποσότητα νερού στο δέρμα. Το υγιές δέρμα περιέχει περίπου 30% νερό, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της δομής, της σφριγηλότητας και της ελαστικότητάς του. Όταν το δέρμα απολέσει την υγρασία του, αφυδατώνεται.

Τα συμπτώματα του αφυδατωμένου και του ξηρού δέρματος είναι συχνά παρόμοια και μπορεί να περιλαμβάνουν τραχύτητα ή απώλεια ελαστικότητας. Ωστόσο, ενώ το ξηρό δέρμα είναι ένας συγκεκριμένος τύπος δέρματος, το αφυδατωμένο δέρμα μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε, ακόμα και εκείνους με λιπαρό τύπο δέρματος. Όσοι έχουν ξηρό τύπο δέρματος μπορεί να είναι πιο πιθανό να έχουν ταυτόχρονα και αφυδατωμένο δέρμα, καθώς τα φυσικά λιπίδια του δέρματος παίζουν σημαντικό ρόλο στη συγκράτηση της υγρασίας και στην ελαχιστοποίηση της απώλειας νερού.

Γιατί έχουμε Ξηρό Δέρμα;

Το ξηρό δέρμα προκύπτει από την έλλειψη λιπιδίων στο δέρμα. Αυτό συχνά είναι γενετικά προκαθορισμένο, μπορεί ωστόσο να ενταθεί και από ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες. Ακραίες θερμοκρασίες, πολλή ζέστη ή πολύ κρύο, μπορούν να επιδεινώσουν την ξηρότητα.

Παράλληλα, επιθετικά απολεπιστικά προϊόντα μπορούν να οδηγήσουν σε ξηρότητα. Η ξηρότητα επίσης μπορεί να σχετίζεται με φαρμακευτική αγωγή, τον τρόπο ζωής, ορμονικές διαταραχές και τη φυσική διαδικασία γήρανσης.

Η διαχείριση του ξηρού δέρματος απαιτεί την ελαχιστοποίηση της έκθεσης σε ακραίες εξωγενείς συνθήκες, όπως το ζεστό νερό, και την αποκατάσταση των λιπιδίων του δέρματος.

Αυτό μπορείτε να το πετύχετε με τα εξειδικευμένα ενυδατικά προϊόντα της pHformula, ιδιαίτερα μαλακτικά (για τη λείανση και απαλότητα του δέρματος) και φιλμογενή (για την ενίσχυση του επιδερμικού φραγμού και για την πρόληψη της απώλειας νερού).

Για την καθημερινή διαχείριση της ξηρότητας, συνιστούμε να αναζητήσετε μια καταπραϋντική πλούσια ενυδατική κρέμα, όπως η P.O.S.T. recovery plus η οποία έχει σχεδιαστεί με τη συνεργική δράση ενεργών συστατικών όπως είναι το σκουαλάνιο, τα βακτήρια λακτόκοκκου, νιασιαμίδιο, έλαιο από σπόρους ηλίανθου και υαλουρονικό οξύ. Το σκουαλάνιο είναι ένα φυτικό βιομημιτικό, μη φαγεσωρογόνο, μαλακτικό για την επανόρθωση των λιπιδίων (ενίσχυση του επιδερμικού φραγμού), τη διατήρηση της υγρασίας, την επιτάχυνση του κυτταρικού κύκλου, τη μείωση της ερυθρότητας και τη ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος. Το σκουαλάνιο δομικά είναι παρόμοιο με το σμήγμα και διαθέτει αντιβακτηριακές ιδιότητες, καθιστώντας το ιδανικό για δέρματα με φραγμένους πόρους ή ηλιακές κηλίδες.

Η μοναδική ενυδατική κρέμα P.O.S.T. recovery plus είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά για πιο λείο και ορατά πιο υγιές δέρμα. Ιδανική επιλογή για δέρματα ξηρά ή πολύ ξηρά, για δέρματα ηλικίας άνω των 40, για γυναίκες στην εμμηνόπαυση, για ενίσχυση του μικροβιώματος και των λιπιδίων, για σύσφιξη και παροχή ελαστικότητας.

Τι είναι αυτό που προκαλεί την αφυδάτωση του δέρματος;

Το αφυδατωμένο δέρμα προκύπτει από την υπερβολική απώλεια υγρασίας. Αυτό μπορεί να οφείλεται στον κατεστραμμένο δερματικό φραγμό, στην έλλειψη νερού στη διατροφή ή σε ακραίες καιρικές συνθήκες (ιδιαίτερα τα κρύα, ξηρά κλίματα συνδέονται με την αφυδάτωση). Ένα από τα πιο προφανή σημάδια αφυδάτωσης είναι η έλλειψη ελαστικότητας στο δέρμα (θα παρατηρήσετε πιο εμφανείς λεπτές γραμμές και ρυτίδες με το δέρμα να φαίνεται θαμπό και να αρχίζει να χάνει τη σφριγηλότητά του).

Ως εκ τούτου, η αφυδάτωση του δέρματος συχνά εκλαμβάνεται εσφαλμένα ως ξηρότητα ή πρόωρη γήρανση. «Πολλές φορές, οι λεπτές γραμμές δεν οφείλονται στην πρόωρη γήρανση – στην πραγματικότητα μαρτυρούν αφυδάτωση».

Όσοι έχουν αφυδατωμένο δέρμα συστήνεται να ακολουθούν ένα υγιή τρόπο ζωής, ο οποίος περιλαμβάνει κατανάλωση άφθονου νερού και ποιοτικού ύπνου. Συνήθειες που μπορούν να βοηθήσουν στην εν γένει ελαχιστοποίηση της απώλειας νερού και στην ενίσχυση του δέρματος.

Για να ελαχιστοποιήσετε την εμφάνιση καταστάσεων του δέρματος που σχετίζονται με την αφυδάτωση (όπως λεπτές γραμμές ή ρυτίδες), αναζητήστε ενυδατικά προϊόντα περιποίησης, όπως η μαλακτική κρέμα P.O.S.T. recovery.

Αυτή η έντονα ενυδατική φόρμουλα αποτελείται από ένα μείγμα υγροσκοπικών ουσιπών για την άμεση ανακούφιση του δέρματος και προσφέροντας παράλληλα εξαιρετικές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Για την αναζωογόνηση του θαμπού, κουρασμένου δέρματος και τη μείωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών μπορείτε να χρησιμοποιείτε καθημερινά την κρέμα P.O.S.T. recovery. Στην πολυλειτουργικότητά της συνεισφέρουν τα ενεργά συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, το λακτοβιονικό οξύ, το γλυκυρρηνιτικό οξύ και το νιασιαμίδιο γνωστό ως βιταμίνη Β3.

Οι #5 must do συμβουλές των ειδικών της pHformula για την καθημερινή δερματική φροντίδα της ξηρής και της αφυδατωμένης επιδερμίδας

Η ξηρότητα και η αφυδάτωση μπορούν να αντιμετωπιστούν με την κατάλληλη δερματική αγωγή πλούσια σε υγραντικούς παράγοντες. Ακολουθούν 5 συμβουλές για την καταπολέμηση της ξηρότητας και της αφυδάτωσης για πιο λείο, λαμπερό και πρωτίστως υγιές δέρμα.

Συμβουλή #1: Ενισχύστε και προστατέψτε τον επιδερμικό φραγμό

Η λειτουργία του προστατευτικού φραγμού είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές του υγιούς δέρματος. Η δυσλειτουργία του επιδερμικού φραγμού οδηγεί σε εξάρσεις ακμής, αφυδάτωση, ευαισθητοποίηση και πρόωρη γήρανση. Αρνητικές επιδράσεις στην ακεραιότητά του προκαλούν συστατικά που υπερ-αποφλοιώνουν το δέρμα καθώς και περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες. Συστατικά με επιδιορθωτικές ιδιότητες της αγωγής S.O.S θα πρέπει να ενσωματώνονται στην καθημερινή μας ρουτίνα, ώστε να συμβάλουν στην αποκατάσταση του δέματος, παρέχοντας υψηλή προστασία φραγμού.

Η S.O.S rescue cream είναι μια πλούσια σε υφή κρέμα για τα ξηρά και πολύ ευαίσθητα δέρματα. Δημιουργεί ένα φιλμ στην επιφάνεια για μέγιστη προστασία στην περιοχή του προσώπου, του λαιμού και των χειλιών. Η προληπτική και προστατευτική δράση της S.O.S rescue cream είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της γήρανσης καθώς ελαχιστοποιεί τις συνέπειες των εξωτερικών καταπονήσεων με αποτέλεσμα την επιβράδυνση της εξωγενούς διαδικασίας γήρανσης. Με τη διαθεσιμότητα προηγμένων και επιστημονικά τεκμηριωμένων συστατικών πλέον μπορούμε να παρέχουμε μέγιστα οφέλη στην προστασία του δερματικού φραγμού.

Συμβουλή #2: Μην παραλείπετε την κρέμα ματιών

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πιο λεπτό και πιο ξηρό από το υπόλοιπο δέρμα του προσώπου. Η έλλειψη σμηγματογόνων αδένων σε αυτή την περιοχή κάνει το δέρμα κάτω από τα μάτια να είναι μοναδικά ευαίσθητο σε καταστάσεις που σχετίζονται με την ηλικία, όπως ρυτίδες, λεπτές γραμμές και μαύρους κύκλους.

Για να αποφύγετε την ξηρότητα κάτω από τα μάτια, η χρήση ενυδατικών προϊόντων ματιών είναι ζωτικής σημασίας. Το E.Y.E. recovery της pHformula είναι μια ισχυρή, αλλά ήπια προς το δέρμα σύνθεση για την αναδόμηση της περιοχής των ματιών. Περιέχει μπακουκιόλη, ένα μοναδικό σύμπλοκο πεπτιδίων, χρυσινιμίδιο και αργινίνη που βοηθούν στη σύσφιξη και στη μείωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, των μαύρων κύκλων και του οιδήματος.

Συμβουλή #3: Επιλέξτε πολύ προσεκτικά το καθαριστικό σας

Εάν είστε επιρρεπείς σε ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα, η χρήση του σωστού καθαριστικού μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στην εμφάνιση και την αίσθηση του δέρματός σας. Τα καθαριστικά με σαπουνοποιητικά στοιχεία και ισχυρές απολεπιστικές ουσίες μπορούν να βλάψουν τον φραγμό του δέρματος, καθιστώντας σας πιο επιρρεπείς στην απώλεια φυσικών ελαίων και νερού. Γνωρίστε το απόλυτο καθαριστικό E.X.F.O. cleanse με ενεργά συστατικά όπως το λακτοβιονικό οξύ με ισχυρές ενυδατικές ιδιότητες καθώς δεσμεύει υγρασία, το εκχύλισμα rooibos για ισχυρή αντιοξείδωση, τη βιταμίνη Β5 μια υγροσκοπική ουσία που διεισδύει πολύ εύκολα στη βασική στιβάδα με καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι ένας εξαιρετικός ενυδατικός παράγοντας, την ουρία με πανίσχυρες ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες και το ένζυμο παπαϊνης – πρωτεολυτικό ένζυμο που πέπτει τους δεσμούς μεταξύ των κερατινοκυττάρων προστατεύει το φυσικό φραγμό και βελτιώνει την υγρασία του δέρματος. Ένα απαλό απολεπιστικό καθαρισμού που βοηθάει στην αποτελεσματική απομάκρυνση του μακιγιάζ και των ρύπων.

Περιέχει ειδικά ενεργά συστατικά που βοηθούν στην πέψη των δεσμών μεταξύ των κερατινοποιημένων κυττάρων και συνεπώς, είναι ιδανικό να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με όλες τις θεραπείες αναδόμησης του δέρματος της pHformula.

Συμβουλή #4: Αντιμετωπίστε τα σημάδια αφυδάτωσης με αντιγηραντικές φόρμουλες

Μερικά από τα πιο εμφανή σημάδια αφυδάτωσης του δέρματος σχετίζονται επίσης με την πρόωρη γήρανση. Αυτό συμβαίνει επειδή το αφυδατωμένο δέρμα είναι λιγότερο ελαστικό και επομένως λιγότερο ικανό να διατηρήσει το σχήμα του. Τα αντιγηραντικά προϊόντα μπορούν να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης ορισμένων από αυτές τις καταστάσεις για μια πιο νεανική, υγιή όψη. Ο συμπυκνωμένος  επανορθωτικός ορός HYDRA concentrated corrective serum περιέχει ένα εξειδικευμένο μείγμα δραστικών συστατικών και συστατικών δέσμευσης υγρασίας που ενυδατώνουν εντατικά τα βαθύτερα και τα επιφανειακά στρώματα του δέρματος. Σαν ενεργό συστατικό το σύμπλοκο υαλουρονικού οξέος παρέχει μια άμεση ώθηση ενυδάτωσης και σχηματίζει ένα αποτελεσματικό φράγμα για το δέρμα για την αποτροπή της διαδερμικής απώλειας νερού. Παράλληλα διατηρεί το νερό στον εξωκυττάριο χώρο αυξάνοντας τα επίπεδα του υαλουρονικού οξέως στο χόριο, γεγονός που ευνοεί τη μείωση των ρυτίδων. Το 3D HYDRA Complex είναι ένα καινοτόμο σύμπλοκο μεταφοράς που παρέχει τρισδιάστατη ενυδάτωση στο δέρμα. Βασίζεται στο φυσικό ενυδατικό παράγοντα καθιστώντας το ένα αποτελεσματικό ενυδατικό συστατικό. Τα κεραμίδια προστατεύουν το δέρμα καθώς βελτιώνουν την κατάσταση του λιπιδικού φραγμού, αποτρέποντας και βελτιώνοντας την ελαστικότητα και την ενυδάτωση.

Συμβουλή #5#: Χρησιμοποιήστε κρέμα αμέσως μετά από κάθε πλύσιμο των χεριών

Το επαναλαμβανόμενο και συχνό πλύσιμο των χεριών αυξάνει την ξηρότητα και την τραχύτητα του δέρματος. Χρησιμοποιήστε τη H.A.N.D perfection cream αμέσως μετά από κάθε πλύσιμο των χεριών για τη θεραπεία, την προστασία και την πρόληψη της ξηρότητας του δέρματος. Χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα την ημέρα και μια απλή εφαρμογή για τα πιο ενυδατωμένα, λεία και αναζωογονημένα χεριά. H ασύγκριτη πολυλειτουργική H.A.N.D. perfection cream παρέχει ταυτόχρονα αντιοξειδωτική, αντιγηραντική και λευκαντική δράση αναστρέφοντας εμφανώς τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης ενώ προστατεύει το δέρμα στην περιοχή των χεριών. Αναθεωρείστε τις προσδοκίες σας κι επιλέξτε εσείς την τρέχουσα και μελλοντική ηλικία της επιδερμίδας των χεριών σας! Η πατενταρισμένη formula της H.A.N.D. perfection cream με Βαλσαμέλαιο, Νιασιναμίδιο, Εκχύλισμα γλυκόριζας, Αγριοκάστανο, Έλαιο ελιάς, Έλαιο ηλιοτρόπιου, Βιταμίνη Ε και Γαλακτικό αμμώνιο θα προλάβει και, αν υπάρχει ανάγκη, θα εξαλείψει τα σημάδια του χρόνου από τα χέρια σας!

PHFORMULA

© 2022 PHFORMULA - SUPPORT BY WEB BUILDERS