ΡΕΤΙΝΟΛΗ

Η Ρετινόλη, γνωστή και ως βιταμίνη Α, έχει βάσιμους λόγους για να θεωρείται ένα πολύτιμο συστατικό από τους ειδικούς της αισθητικής ιατρικής. Χρησιμοποιείται τόσο σε προϊόντα και θεραπείες κατά της ακμής, της υπερμελάγχρωσης όσο και στην αντιγήρανση.
 
Η οικογένεια των ρετινοειδών περιλαμβάνει τη βιταμίνη Α (Ρετινόλη) και τα φυσικά της παράγωγα όπως η ρετιναλδεΰδη, το ρετινοϊκό οξύ και τους εστέρες. Η Βιταμίνη Α δεν συντίθεται από το σώμα. άρα χρειάζεται εξωτερική χορήγηση.

 

 
Η Ρετινόλη, μετατρέπεται σε ρετινοϊκό οξύ, δηλαδή την ενεργό μορφή της βιταμίνης Α και με τη σειρά του αυξάνει την ανανέωση των κυττάρων, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, μειώνει τις δυσχρωμίες και κρατά το δέρμα ενυδατωμένο και λαμπερό. Επιπλέον, εξομαλύνει την υφή και τον τόνο του δέρματος, ελαχιστοποιώντας τις όποιες πιθανές δυσχρωμίες. Λειαίνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, ελαττώνει τα σημάδια ακμής και προλαμβάνει νέες εξάρσεις, ενώ απαλύνει και λειάνει αισθητά την εμφάνιση των δερματικών πόρων. Τέλος, ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος.

 
Είναι μάλιστα και με διαφορά η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη μορφή Ρετινοειδών, χωρίς την απαίτηση ιατρικής συνταγογράφησης αντί των Ρετινοειδών που υπάρχουν και κάποιες εναλλακτικές μορφές φυτικής προέλευσης, όπως είναι για παράδειγμα η Μπακουκιολη, ένα φυσικό συστατικό του οποίου η δράση ισούται ως ανάλογη της Ρετινόλης και μπορεί να προσφέρει σχεδόν τα ίδια εκπληκτικά αποτελέσματα, χωρίς όμως τις οποιεσδήποτε παρενέργειες.
 

 
Οι πιο συνηθισμένες παρενέργειες που αποδίδονται στην χρήση Ρετινοειδών περιλαμβάνουν την ερυθρότητα του δέρματος, τον κνησμό ή ακόμη και την απολέπιση της επιδερμίδας.
 
Η pHformula ενσωματώνει τη ρετινόλη στις συνθέσεις της μέσω του βιο-ενεργού συμπλόκου PH – DVC που την μεταφέρει και αποδεσμεύει σταδιακά στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος, αποφεύγοντας τον ερεθισμό και τις παρενέργειες που σχετίζονται με τη χρήση της.
 
Για τα πολύ ευαίσθητα δέρματα προτείνουμε τη χρήση της VITA A mask, για ακόμα πιο σταδιακή εισαγωγή στη χρήση ρετινόλης. Κλινικές μελέτες αποδεικνύουν ότι τα ευαίσθητα δέρματα ή αυτά με ροδόχρου νόσο παρουσιάζουν έλλειψη βιταμίνης Α.
 

 1. A.C.T.I.V.E. formula
 2. A.G.E. recovery
 3. M.E.L.A. recovery
 4. C.R. recovery
 5. DERMABRASION cream
 6. C.C. cream SPF 30+
 7. VITA A cream
 8. VITA A rejuvenating mask
 9. (MD Synergy serum)
 10. (MD AGE active recovery)
 11. (MD MELA active recovery)
 12. (MD CR active recovery)

 
Προϊόντα pHformula με Μπακουκιόλη:
 
Ε.Υ.Ε recovery
 

PHFORMULA

© 2022 PHFORMULA - SUPPORT BY WEB BUILDERS