Μελατονίνη: 20 οφέλη για το δέρμα

Στο άκουσμα της λέξης «Μελατονίνη», σκεφτόμαστε τον ύπνο μας. Και δικαιολογημένα, καθώς η έκκριση της μελατονίνης στον εγκέφαλο καταστέλλει το νευρικό σύστημα και προκαλεί υπνηλία. Ωστόσο, η μελατονίνη παράγεται και στο δέρμα μας για προστατευτικούς λόγους: εμποδίζει την οξειδωτική βλάβη και τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων, μειώνει τη φλεγμονή και προωθεί την επούλωση πληγών.

 

Με ποιους τρόπους η μελατονίνη ωφελεί το δέρμα;

Η μελατονίνη είναι λιπόφιλη και, συνεπώς, διαχέεται εύκολα μέσω του δέρματος στα κύτταρα. Ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, προστατεύει από το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία. Η μελατονίνη μειώνει την οξείδωση των πρωτεϊνών, την υπεροξείδωση των λιπιδίων, αλλά και τη βλάβη του DNA. Βελτιώνει την εικόνα των δυσχρωμιών, αναστέλλοντας την τυροσινάση και τον πολλαπλασιασμό των επιδερμικών μελανοκυττάρων. Επίσης, ρυθμίζει την αυτοφαγία των κυττάρων και την απόπτωση, ενώ μειώνει τις βλάβες στα μιτοχόνδρια και ενισχύει τη μιτοχονδριακή ομοιόσταση.

Με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, η μελατονίνη προωθεί την επούλωση των πληγών του δέρματος. Επιπλέον, βελτιώνει τα κλινικά σημάδια της γήρανσης, μειώνει τον σχηματισμό ρυτίδων, ενισχύει την αγγειογένεση και μειώνει τη δερματική αγγειακή διαπερατότητα. Τέλος, αυξάνει τον πολλαπλασιασμό των κερατινοκυττάρων, ρυθμίζει την ομοιόσταση και τη λειτουργία του φραγμού του δέρματος και είναι αντί-καρκινογόνος.

 

Αποτελέσματα κλινικών μελετών για τη χρήση μελατονίνης στο δέρμα

Η μελατονίνη αντιμετωπίζει ένα πλήθος δερματικών παθήσεων όπως γήρανση, υπερμελάγχρωση, ατοπική δερματίτιδα, σμηγματορροϊκή δερματίτιδα και λεύκη. Βάσει μελετών, τεκμηριώθηκε ότι:

  • Οι εκτεθειμένοι σε υπεριώδη ακτινοβολία ινοβλάστες είχαν ποσοστό επιβίωσης 92,5% μετά την αγωγή με μελατονίνη
  • Η εφαρμογή μελατονίνης 15 λεπτά πριν από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, ανέστειλε σημαντικά το ερύθημα
  • Μειώθηκε η υπεροξείδωση των λιπιδίων και η ικανότητα προστασίας των κερατινοκυττάρων και από την απόπτωση λόγω υπεριώδους ακτινοβολίας.
  • Έχει υψηλότερη αντιοξειδωτική δράση, σε σύγκριση με τη βιταμίνη C και Ε.

 

Νέο A.C.T.I.V.E. formula ενισχυμένο με μελατονίνη

Η πολυλειτουργική σύνθεση της pHformula, A.C.T.I.V.E. formula, συμβάλλει στην αποκατάσταση της υγείας και της όμορφης όψης του δέρματος. Ειδικά σχεδιασμένη ως καθημερινό προϊόν αναδόμησης δέρματος, αντιμετωπίζει τα σημάδια της γήρανσης, της υπερμελάγχρωσης, της ακμής και της ροδόχρου νόσου.

Το νέο A.C.T.I.V.E. formula ενσωματώνει μελατονίνη, η οποία αυξάνει τη φυσική άμυνα του δέρματος και επιδιορθώνει την καθημερινή φθορά. Επίσης, περιλαμβάνει επιλεγμένα οξέα που επιταχύνουν την κυτταρική ανανέωση σε όλα τα στρώματα του δέρματος και αναδεικνύουν συνολικά τη βελτίωση του δέρματος.

 

PHFORMULA

© 2022 PHFORMULA - SUPPORT BY WEB BUILDERS