Η ακμή στους ενήλικες και η θεραπεία της

Έχουμε συνδέσει την ακμή με τα ταραγμένα χρόνια της εφηβείας μας, αλλά στην πραγματικότητα η ακμή των ενηλίκων είναι πιο συχνή από ό, τι πιστεύουν οι άνθρωποι. Δεν είναι ασυνήθιστο για μερικούς ενήλικες να αναπτύξουν την ακμή ακριβώς όπως όλοι οι άλλοι το ξεπερνούν – ή ακόμα και στα’40 και τα 50 τους – και αυτό μπορεί να είναι εξίσου δυσάρεστο και δύσκολο να το αντιμετωπίσουν.

Τι είναι η ακμή;

Η ακμή είναι ένα ξέσπασμα από σπυράκια, βλατίδες και φλύκταινες. Ένα σπυράκι σχηματίζεται από μια συλλογή σμήγματος, δέρματος και κερατίνης που κολλούν σε ένα θύλακα της τρίχας. Όταν είναι μαύρα στίγματα, είναι κλειστοί φαγέσωρες και όταν είναι λευκά στίγματα, είναι ανοικτοί φαγέσωρες. Οι ανοικτοί φαγέσωρες μπορεί να προκαλέσουν ρήξη στα τοιχώματα του θύλακα της τρίχας – και αυτό προκαλεί την ερυθρότητα, ερεθισμό, φλεγμονή και μόλυνση που συνδέουμε με την ακμή. Είναι πιο συχνή στο πρόσωπο, αλλά μπορεί επίσης να εμφανιστεί στο λαιμό, την πλάτη, τους ώμους και τα μπράτσα. Μπορεί να είναι ενοχλητικό και οδυνηρό για τους πάσχοντες, ανεξάρτητα από την ηλικία.

Τι το προκαλεί στους ενήλικες λοιπόν και πως μπορείτε να το απομακρύνετε;

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί παράγοντες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα ξέσπασμα της ακμής ως ενήλικας. Δεν είναι η κακή υγιεινή, μια κοινή παρερμηνεία. Οι ορμονικές αλλαγές είναι ένας – όταν το σώμα σας βιώνει μια ένταση στις ορμόνες μπορεί να προκαλέσει αύξηση της παραγωγής λιπαρότητας, η οποία φράζει τους πόρους του δέρματός σας κάτι που οδηγεί σπυράκια να σχηματιστούν. Το άγχος είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας – η αύξηση του στρες μπορεί να προκαλέσει περισσότερη κορτιζόλη να απελευθερωθεί στο σώμα σας. Η κορτιζόλη μια στεροειδής ορμόνη που λέει το σώμα σας να παράγει περισσότερο σμήγμα, που με τη σειρά του φράζει τους πόρους σας. Η διατροφή σας είναι ένας προφανής. Τρόφιμα που προκαλούν εντάσεις σακχάρου στο αίμα σας – γενικά υδατάνθρακες και ζάχαρη, όπως το ψωμί, τα ζυμαρικά και τα επιδόρπια – μπορεί να οδηγήσουν σε φλεγμονή του δέρματος, προκαλώντας ένα ξέσπασμα. Μερικοί άνθρωποι έχουν επίσης μια αντίδραση στα γαλακτοκομικά, λόγω των ορμονών που βρίσκονται σε πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα. Όταν πρόκειται για τα γαλακτοκομικά, αγοράζοντας βιολογικά, εφόσον είναι δυνατόν, μπορεί συχνά να βοηθήσει. Αλλά πολλές φορές, δυστυχώς, δεν είναι τίποτα που έχετε κάνει – είναι απλά μια αντίδραση του σώματός σας την οποία πρέπει να αντιμετωπίσετε όσο καλύτερα μπορείτε.

Μην ξεχνάτε μερικά βασικά στοιχεία, όταν αντιμετωπίζετε την ακμή και αυτά είναι αλήθεια και για ενήλικες και για εφήβους. Σκληρό τρίψιμο ή πολύ συχνό πλύσιμο, δεν κάνει την ακμή να εξαφανιστεί και ο ερεθισμός μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Άρα, καθαρίστε το δέρμα σας απαλά μια-δυο φορές την ημέρα και στη συνέχεια σκουπίστε απαλά για να στεγνώστε. Κρατήστε τα χέρια και τα μαλλιά σας καθαρά – το καλύτερο είναι να μην αγγίξετε το δέρμα σας καθόλου, το οποίο είναι σχεδόν αδύνατο, αλλά βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι καθαρά και ότι τα μαλλιά σας πλένονται τακτικά. Το μαύρισμα μπορεί να καλύψει προσωρινά την ακμή, αλλά η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και ερεθισμό, κάνοντας τα ξεσπάσματα πιο σοβαρά. Και μην σπάτε και πιέζετε – αυτό ωθεί μόνο περισσότερα βακτήρια στην επιφάνεια.

Εκτός από αυτές τις ενέργειες που μπορείτε να ακολουθείτε ημέρα με την ημέρα για να περιορίσετε την εμφάνιση της ακμής, υπάρχουν πολλά προϊόντα που διατίθενται στην αγορά της αισθητικής που μπορούν να περιορίσουν τόσο την εμφάνιση όσο την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών. Το δύσκολο είναι να γνωρίζετε τι είναι καλύτερο για το δέρμα σας.

Tα πρωτοποριακά προϊόντα της pHformula για την αντμετώπιση της ακμής

Η pHformula καταλαβαίνει πόσο δυσάρεστη μπορεί να είναι η ακμή – για τους εφήβους και τους ενήλικες. Και το εύρος των καινοτόμων και αποτελεσματικών προϊόντων της pHformula έχουν σχεδιαστεί έχοντας στο μυαλό τόσο τη θεραπεία όσο και την εμφάνιση.

Πρώτον, η ισχυρή λειτουργία του φραγμού είναι μία από τις πιο σημαντικές ιδιότητες του υγιούς δέρματος. Ο εκτεθειμένος φραγμός μπορεί να οδηγήσει σε ξεσπάσματα, αφυδάτωση, ευαισθητοποίηση και πρόωρη γήρανση. Η λειτουργία του φραγμού της επιδερμίδας σας αποδυναμώνεται όταν χρησιμοποιείτε σκληρά προϊόντα που υπέρ-απολεπίζουν το δέρμα και όταν εκτίθεται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως οι ακραίες θερμοκρασίες ή ρύπανση. Άρα αποφύγετε πιθανές ερεθιστικές ουσίες, όπως ισχυρά χημικά και καθαριστικά σαπούνια, μην απολεπίζετε πολύ συχνά προστατεύετε το δέρμα σας από το περιβάλλον και την υπερβολική θερμότητα, ξηρό αέρα, το κρύο άνεμο, φορώντας αντηλιακό για παράδειγμα. Όσο περισσότερο προστατεύετε το δέρμα σας, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να είναι ευάλωτο σε ερεθισμούς και ξεσπάσματα.

Η pHformula έχει αναπτύξει ένα μοναδικό πρωτόκολλο θεραπείας ακμής κατάλληλο για όσους υποφέρουν από ακμή (βαθμοί Ι, ΙΙ και ΙΙΙ), από υπερβολικό σμήγμα, από διεσταλμένους πόρους, είτε από επιφανειακές ουλές. Το πρωτόκολλο είναι μια φόρμουλα επτά βημάτων: καθαρισμός, απολίπανση, αύξηση διαπερατότητας, προστασία, αναδόμηση, καταπράυνση, ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία.

Τα διαλύματα των θεραπειών αναδόμησης ακμής της pHformula διεισδύουν στους πόρους για να διορθώσει τις κύριες εκδηλώσεις της ακμής – σπυράκια, βλατίδες και φλύκταινες – καθώς και να ενεργεί ενάντια τους τέσσερις κύριους παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν ακμή – σμηγματόρροια (την υπερβολική έκκριση σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες), υπερ-κερατινοποίηση (το όνομα που δόθηκε στη διαταραχή των κυττάρων που ευθυγραμμίζουν το θύλακα της τρίχας), μικροβιακή αποίκιση (το πρώτο σημάδι της μόλυνσης), και φλεγμονή. Για να εφαρμοστούν από έναν ειδικό του δέρματος, τα δραστικά συστατικά περιλαμβάνουν πυροσταφυλικό οξύ για να διεισδύσουν στο δέρμα βαθιά και αργά, αζελογλυκίνη, η οποία μειώνει και αναστέλλει την ανάπτυξη των μικροβίων στους θύλακες των τριχών και μανδελικό οξύ, το οποίο σκοτώνει τα μικρόβια, που συνδέονται με τα ξεσπάσματα της ακμής. Η θεραπεία λειτουργεί για να ομαλοποιήσει το δέρμα σας όσο πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά γίνεται.

Η θεραπεία αναδόμησης συμπληρώνεται από μια προσαρμοσμένη συνταγή για χρήση στο σπίτι- την E.X.F.O cleanse για καταπραϋντικό καθαρισμό και απολέπιση, που περιέχει βιταμίνη Β5 για καταπράυνση και ενυδάτωση και εκχύλισμα rooibos για καθαρισμό από ελεύθερες ρίζες. Τον A.C.N.E Recovery, επιταχύνει την αποκατάσταση του δέρματος μετά την αναδόμηση, διατηρώντας τη συνολική υγεία του δέρματος και προλαμβάνοντας μελλοντικές βλάβες. Και U.V. 30+ ή 50+ για να προστατεύσει το δέρμα σας από τις βλαβερές ακτινοβολίες, διασφαλίζοντας παράλληλα την ενυδάτωση.

Ένα ξέσπασμα της ακμής των ενηλίκων μπορεί να είναι δυσάρεστο και ενοχλητικό – άλλωστε, νομίζατε πως εκείνες οι μέρες ήταν πίσω σας. Αλλά είναι πιο κοινή από ό, τι νομίζετε και υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές θεραπείας διαθέσιμες. Η pHformula αντιλαμβάνεται ότι θέλετε να απαλλαγείτε από ακμή σας γρήγορα, ανώδυνα και χωρίς ουλές και η σειρά από μοναδικά και αποτελεσματικά προϊόντα έχει σχεδιαστεί για να κάνει ακριβώς αυτό.

PHFORMULA

© 2022 PHFORMULA - SUPPORT BY WEB BUILDERS