Τι επιπτώσεις έχει ο ήλιος στο δέρμα σας;

Για δεκαετίες ακούμε για τα επιζήμια αποτελέσματα του ήλιου, τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος και τις μακροχρόνιες επιπτώσεις/βλάβες από τα επαναλαμβανόμενα ηλιακά εγκαύματα. Αλλά πόσο επικίνδυνος είναι ο ήλιος και τι ακριβώς κάνει στο δέρμα σας; Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο δεν είναι απαραίτητα και η λύση.

Ο ήλιος μπορεί να είναι εξαιρετικά ευεργετικός για την υγεία, τη διάθεση και τη γενική ευεξία. Όταν το σώμα είναι εκτεθειμένο στον ήλιο παράγει βιταμίνη D – τη «βιταμίνη του ήλιου» – η οποία βοηθά το σώμα στο να απορροφήσει ασβέστιο, το οποίο είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών.

Η λήψη της βιταμίνης D μπορεί να γίνει από ορισμένες πηγές τροφίμων, όπως τα λιπαρά ψάρια, το γάλα, τα αυγά και τη μαργαρίνη, αλλά η κατανάλωση ικανοποιητικών ποσοτήτων είναι σπάνια. Συνεπώς η μέτρια έκθεση στον ήλιο μπορεί να βοηθήσει στην αναπλήρωση των επιπέδων βιταμίνης D.

Ο ήλιος μας κάνει πιο ευτυχισμένους και πιο ενεργητικούς.

Οι περισσότεροι άνθρωποι παρατηρούν ότι είναι γενικά πιο ενεργητικοί όταν ο ήλιος λάμπει. Αυτό δεν είναι στο μυαλό μας καθώς η έκθεση στον ήλιο αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης στο σώμα, μια ορμόνη που βρίσκεται στο αίμα και επηρεάζει τη διάθεση, την όρεξη, τον ύπνο, την πέψη και ακόμη και τη μνήμη.

Ο ήλιος μας κάνει πιο ευτυχισμένους και πιο ενεργητικούς, και η τακτική έκθεση μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην καταπολέμηση της μέτριας κατάθλιψης, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με την άσκηση.

Η εποχιακή συναισθηματική διαταραχή είναι μια κοινή μορφή κατάθλιψης που συνδέεται άμεσα με τις εποχές – οι πάσχοντες γενικά εμφανίζουν συμπτώματα που ξεκινούν το φθινόπωρο και μπορούν να διαρκέσουν όλο τον χειμώνα, έως ότου ο ήλιος εμφανιστεί ξανά.

Μελέτες έχουν δείξει ότι ακόμα και 15 λεπτά καθημερινής άσκησης στον ήλιο, μπορεί να προσφέρει σημαντική ώθηση στα επίπεδα διάθεσης και ενέργειας.
Η ζεστασιά του ήλιου μπορεί επίσης να ανακουφίσει τους πόνους, θερμαίνοντας τους μυς και χαλαρώνοντας τη δυσκαμψία, συμβάλλοντας στην ανακούφιση κάποιων ενοχλήσεων που προκαλούνται από τις αρθροίτιδες. Μάλιστα έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων όπως η ψωρίαση, η ακμή και το έκζεμα – καταστάσεις για τις οποίες συχνά προβλέπεται η τακτική αλλά ελεγχόμενη έκθεση στον ήλιο. Το σημαντικό βέβαια είναι η μέτρια έκθεση στον ήλιο.

Η ελεγχόμενη έκθεση μπορεί να είναι ευεργετική, αλλά η παρατεταμένη έκθεση και το ηλιακό έγκαυμα είναι ανεπιθύμητα.

Τι θα μπορούσε να είναι χειρότερο για το δέρμα σας από το ηλιακό έγκαυμα;

Είναι κοινό ο καθένας να έχει βιώσει σε κάποιο βαθμό ηλιακό έγκαυμα τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του – γενικά παραπονιόμαστε λίγο, το καλύπτουμε με κρέμα, και το αγνοούμε μέχρι την επόμενη φορά.

Αλλά όταν το σκεφτούμε, τι θα μπορούσε να είναι χειρότερο για το δέρμα μας από το ηλιακό έγκαυμα; Το ηλιακό έγκαυμα, όπως γνωρίζουμε, προκαλείται από την υπερέκθεση στις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου – ουσιαστικά, πρόκειται για έγκαυμα από την ακτινοβολία. Μέσα σε λίγες ώρες, το τραυματισμένο δέρμα γίνεται κόκκινο, με φαγούρα, με πόνο και θερμό στην αφή.

Σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει φουσκάλες, ζάλη, κόπωση και ναυτία. Το τραυματισμένο δέρμα απολεπίζεται μετά από μερικές ημέρες. Αυτά τα ριζοσπαστικά αποτελέσματα που μπορεί να εμφανιστούν μετά από ακόμη και ελάχιστη έκθεση στον ήλιο σας δείχνουν την πραγματική ισχύ του ήλιου και την ισχύ των δυνατών υπεριωδών ακτίνων που προσβάλλουν το δέρμα σας τακτικά. Μην αναφέρουμε αυξημένους κινδύνους μελανώματος, καρκίνωμα βασικών κυττάρων και ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα- τους τρεις τύπους καρκίνου του δέρματος.
Ενώ το μέτριο μαύρισμα χωρίς έγκαυμα μπορεί να προκαλέσει την παραγωγή μελανίνης, που είναι η φυσική άμυνα του δέρματος ενάντια στην ηλιακή υπερέκθεση. Τόσο το ηλιακό έγκαυμα όσο και η αύξηση της μελανίνης προκαλούνται από άμεσες βλάβες στο DNA.
Και θυμηθείτε – μπορείτε να πάθετε ηλιακό έγκαυμα ακόμα και με αντηλιακό ή όταν έχει συννεφιά. Επομένως, μην αποφεύγετε τον ήλιο, αλλά προστατεύστε τον εαυτό σας – η καλύτερη προστασία είναι τα ρούχα, συμπεριλαμβανομένων των καπέλων,περιορισμένη, ελεγχόμενη έκθεση και με ισχυρή  SPF προστασία. Το ηλιακό έγκαυμα είναι μια βραχυπρόθεσμη βλάβη στο δέρμα. Μακροπρόθεσμα, η έντονη έκθεση στον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε φωτογήρανση.

Πρόωρη γήρανση του δέρματος που προκαλείται από την επαναλαμβανόμενη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία

Η πρόωρη γήρανση του δέρματος που προκαλείται από την επαναλαμβανόμενη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, κυρίως από τον ήλιο, αλλά και από τις συνθετικές πηγές UV. Η λέξη “Φωτό” προέρχεται από την ελληνική λέξη “φως” – συνεπώς η γήρανση του δέρματος προκαλείται από το φως. Όλοι γνωρίζουμε ότι προκαλεί λεπτές γραμμές, ρυτίδες, κηλίδες, θαμπό τόνο δέρματος, απώλεια ελαστικότητας, απώλεια λάμψης.

Οι ηλιακές βλάβες είναι αθροιστικές και ξεκινούν από νεαρή ηλικία – οπότε μόλις εμφανιστούν αυτά τα σημάδια, θα έχουν ήδη προκληθεί πολλές βλάβες.

Μην πανικοβληθείτε, αλλά αρχίστε να κάνετε από τώρα βήματα για να προστατευθείτε. Οι απλές προσθήκες στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας μπορούν να κάνουν θαύματα τόσο από την άποψη της πρόληψης όσο και της θεραπείας.

Η υποστήριξη ενός ισχυρού επιδερμικού φραγμού μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή πρόωρης γήρανσης.

Μια ισχυρή λειτουργία του δερματικού φραγμού είναι μία από τις πιο σημαντικές πτυχές του υγιούς δέρματος.

Η υποστήριξη για ένα ισχυρό επιδερμικό φραγμό μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή ξηρότητας, αφυδάτωσης, αυξημένης ευαισθησίας και πρόωρης γήρανσης. Για να εξασφαλίσετε μια ισχυρή λειτουργία του δερματικού φραγμού, περιορίστε πιθανά ερεθιστικά και αλλεργιογόνα, παράλληλα την έκθεση σε περιβαλλοντικές επιδράσεις – όπως τον ήλιο, συμπεριλαμβανωμένων  οποιονδήποτε ακραίων θερμοκρασιών, ρύπανση και το κάπνισμα.

Τα ενεργά συστατικά για την αποκατάσταση του δέρματος είναι εύκολο να ενσωματωθούν στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας και θα βοηθήσουν τόσο στην αποκατάσταση του δέρματος όσο και στην προστασία του δερματικού φραγμού.

Αντηλιακά ευρέος φάσματος που προσφέρουν ανώτερη προστασία

Για παράδειγμα, τα αντηλιακά SPF 30+ και 50+ της pHformula είναι ευρέος που παρέχουν ανώτερη προστασία.

Η προσέγγιση είναι μοναδική, καθώς δεν παρέχουν μόνο προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, αλλά και ένα σύμπλοκο  πεπτιδίων το οποίο βοηθά στην πρόληψη βλάβης του DNA και εξασφαλίζει αντιοξειδωτική προστασία.

Ενώ η κρέμα SPF +30 εξασφαλίζει την απαραίτητη ενυδάτωση και περιέχει έλαιο τριαντάφυλλου, το οποίο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση της επίδρασης των ελεύθερων ριζών, το SPF 50+ παρέχει ανώτερη προστασία μειώνοντας ταυτόχρονα τη φλεγμονή και εμποδίζοντας την ξηρότητα.

Υπάρχουν ορισμένα βασικά προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καταπολεμήσετε τα σημάδια της φωτογήρανσης – η κρέμα Vita C της pHformula είναι μία. Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την πρόληψη και τη θεραπεία της γήρανσης, ειδικά των βλαβών που προκαλούνται από τη φθορά του ήλιου. Η κρέμα είναι ελαφριάς υφής και παρέχει 24ωρη ενυδάτωση, ενώ ο φωσφορικός εστέρας ασκορβικού μαγνήσιου συμβάλλει στην αντιμετώπιση της φωτογήρανσης.

Δώστε στο δέρμα σας μια ισχυρή τόνωση

Αν επιθυμείτε να δώσετε στο δέρμα σας μια ισχυρή τόνωση, με ταυτόχρονη δράση αποκατάστασης και προστασίας ,η pHformula έχει σχεδιάσει ένα προϊόν που κάνει ακριβώς αυτό. Το P.O.W.E.R Essence tonic είναι τόσο ισχυρό όσαο ακούγεται, δουλεύοντας εντατικά για να αφήσει το δέρμα σας σφριγηλό, ενυδατωμένο και αναζωογονημένο. Απορροφάται γρήγορα και προετοιμάζει το δέρμα για να απορροφήσει καλύτερα άλλα προϊόντα – προστατεύοντας το όλη την ημέρα. Το καινοτόμο σύστημα μεταφοράς 3D Hydra Complex είναι εμπλουτισμένο με 3 διαφορετικές μορφές υαλουρονικού οξέος που συλλαμβάνουν και συγκρατούν την υγρασία. Ένα εξελιγμένο σύμπλεγμα αντιγήρανσης που προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες, με εκχυλίσματα για την ενίσχυση της αναγέννησης του δέρματος, προστατεύοντας το DNA από βλάβες.

Προστατεύστε το δέρμα από περαιτέρω βλάβες

Ενώ είστε  εκτεθειμένοι στον ήλιο να είστε σίγουροι ότι το δέρμα σας θα φαίνεται πιο φωτεινό, πιο σφριγηλό και πιο λαμπερό και προστατεύεται από περαιτέρω βλάβες. Απολαύστε τον ήλιο με κάθε τρόπο. Προστατευτείτε από την θερμότητα, το φως και την ηλιακή ακτινοβολία. Χωρίς τον ήλιο, ο κόσμος μας θα ήταν άψυχος, γκρίζος και ψυχρός. Πρέπει πάντα να ενημερώνεστε για την ισχύ του και να σέβεστε τη φθορά που μπορεί να προκαλέσει στο δέρμα σας, προστατεύοντας τον εαυτό σας.

Μιλήστε μαζί μας στο pHformula.gr

PHFORMULA

© 2022 PHFORMULA - SUPPORT BY WEB BUILDERS