Skip to main content

Πώς μειώνονται οι ρυτίδες του προσώπου;

Ρυτίδες!! Όλοι τις έχουν, κανείς δεν μπορεί να τις αποφύγει, κανείς δεν τις αγαπά πραγματικά, γνωρίζουμε όμως πως σχηματίζονται; Και πώς μπορείτε να τις «ξεφορτωθείτε»;

Οι ρυτίδες, όπως γνωρίζουμε, είναι πτυχές, είναι ρωγμές οι οποίες εμφανίζονται στην επιδερμίδα. Είναι βαθύτερες από τις λεπτές γραμμές και συνδέουμε την εμφάνισή τους στο δέρμα μας με τη γήρανση. Μπορούν επίσης να εμφανιστούν και σε άλλες περιστάσεις όπως για παράδειγμα όταν  κάποιος χάσει πολύ βάρος(προσωρινά) ή αφού παραμένει πολύ χρόνο μέσα στο νερό.

Αλλά αυτά που φαίνεται να μας απασχολούν περισσότερο είναι αυτά που αποτελούν μέρος της φυσικής διαδικασίας γήρανσης. Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας γίνεται ξηρότερο, λεπτότερο και λιγότερο ελαστικό. Οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης – τα συστατικά που σχηματίζουν το συνδετικό ιστό του δέρματος και του δίνουν το σφριγηλό, σταθερό  αίσθημα – εξασθενούν, που σημαίνει ότι το δέρμα σας δεν είναι τόσο σφιχτό όσο ήταν. Αυτό είναι συχνά εμφανές όχι μόνο στο πρόσωπό σας, αλλά και στο λαιμό, τα χέρια και σε άλλα μέρη του σώματος.

Όλα αυτά είναι απολύτως φυσικά – συμβαίνει σε όλους, σε διαφορετικά στάδια της ζωής τους. Αλλά να θυμάστε ότι υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες ή στοιχεία που θα προκαλέσουν τις ρυτίδες να εμφανιστούν νωρίτερα από ό, τι θα θέλατε – αυτό σαν αποτέλεσμα θα επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης.

Υπάρχουν συγκεκριμένοι παράγοντες ή στοιχεία που θα προκαλέσουν ρυτίδες

Η έκθεση στον ήλιο είναι ο κυριότερος παράγοντας! Οι περισσότερες ρυτίδες τείνουν να εμφανίζονται στα μέρη του σώματος που έχουν εκτεθεί  περισσότερο στον ήλιο. Οι υπεριώδεις ακτίνες διασπούν τις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα, οι οποίες, όπως έχουμε ήδη μάθει, υποστηρίζουν το δέρμα και βοηθούν στη διατήρηση της σφριγηλότητας του. Καθώς καταστρέφονται, το δέρμα γίνεται πιο αδύναμο και εμφανίζονται ρυτίδες.

Το κάπνισμα μειώνει τη ροή του αίματος στο δέρμα, περιορίζει το οξυγόνο και επιταχύνει την αφυδάτωση, και το ξηρό δέρμα είναι πολύ πιθανότερο να εμφανίσει ρυτίδες. Αυτό ισχύει και για το αλκοόλ που αφυδατώνει το δέρμα, οπότε η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί επίσης να οδηγήσει στην αυξημένη εμφάνιση ρυτίδων.

Οι επαναλαμβανόμενες εκφράσεις του προσώπου, όπως τα μισόκλειστα μάτια λόγω του ήλιου ή το συνοφρύωμα, μπορούν επίσης να επιταχύνουν την εμφάνιση ρυτίδων γύρω από τις περιοχές που επηρεάζονται, όπως τα μάτια, το στόμα και το μέτωπο. Άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως οι ακραίες θερμοκρασίες, η ρύπανση, ο καπνός τσιγάρων, οι ρύποι και η σκόνη , δρουν συνδυαστικά για να επιτεθούν στο δέρμα σας καθημερινά, διασπώντας τις άμυνές του!

Η προστασία είναι το κλειδί.

Προστατεύστε και θρέψτε το δέρμα σας και θα πλησιάσετε πολύ προς την κατεύθυνση της μείωσης του κινδύνου της πρόωρης γήρανσης και των ρυτίδων.

Το πρώτο και πιο προφανές βήμα είναι μια καθημερινή αντηλιακή κρέμα για να σας  προστατεύει από τις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες. Ενσωματώστε αυτό στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας για να διασφαλίσετε ότι προστατεύεστε από τον ήλιο όλη την ημέρα. Δώστε προσοχή στη διατροφή σας και στην πρόσληψη νερού – κρατήστε και το σώμα σας ενυδατωμένο και βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας είναι ισορροπημένη και θρεπτική. Η σωστή ισορροπία των καλών λιπών και ελαίων, πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων θα κρατήσει το δέρμα σας πιο υγιές και πιο λαμπερό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μερικές συνιστώμενες super foods τροφές για το δέρμα σας είναι η βρώμη, η πιπεριά, το ελαιόλαδο, οι σαρδέλες, το πράσινο τσάι, η μαύρη σοκολάτα και μια ποικιλία από ξηρούς καρπούς, σπόρους και μούρα.

Συνδυάστε την πρόσληψη νερού, μια ισορροπημένη διατροφή και την προστασία από τον ήλιο με καθαρό αέρα, άσκηση και ομαλό συνεχόμενο ύπνο και θα εκπλαγείτε με το πόσο καλύτερα θα φαίνεται και θα αισθάνεστε το δέρμα σας.

Έτσι η προστασία είναι το κλειδί.

Οι θεραπείες κατά της γήρανσης αποτελούν ένα τεράστιο και αυξανόμενο μέρος της αισθητικής αγοράς.

Τα προϊόντα αντι-γήρανσης της pHformula έχουν σχεδιαστεί βάσει αξιόπιστων επιστημονικών γνώσεων και ερευνών και βαθιάς κατανόησης της σημασίας των ασφαλών, αποτελεσματικών και ισχυρών λύσεων.

Τα αντιγηραντικά προϊόντα της pHformula στοχεύουν επίσης στις περιοχές που είναι πιο επιρρεπείς σε ρυτίδες και εμφανίζουν σημάδια γήρανσης. To EYE recovery είναι μία ισχυρή αλλά απαλή σύνθεση που περιέχει ένα μοναδικό σύμπλοκο πεπτιδίων για τη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων γύρω από τα μάτια, μειώνοντας ταυτόχρονα την εμφάνιση των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος. Το N.E.C.K recovery με ένα μοναδικό σύμπλεγμα γλυκοπρωτεΐνης  βελτιώνει τη χαλάρωση και την γήρανση του δέρματος του λαιμού. Αυτό το δυναμικό προϊόν βελτιώνει τόσο την ελαστικότητα του δέρματος όσο και τα επίπεδα υγρασίας, αποκαθιστώντας την υγιή υφή του δέρματος.

Αντιμετωπίζοντας τα σημάδια γήρανσης

Ο ορός ACTIVE formula συμπληρώνει την καινοτόμο θεραπεία αναδόμησης της pHformula.  Βοηθάει στην τόνωση της κυτταρικής ανάπτυξης και αντιμετωπίζει τα σημάδια της γήρανσης, στις χρωματικές αλλαγές, στο θαμπό δέρμα, στην υπερκεράτωση, στις επιφανειακές και μεσαίες γραμμές έκφρασης και φυσικά στις ρυτίδες. Ομοίως, το  A.G.E recovery έχει σχεδιαστεί ειδικά για να λειτουργεί συνεργικά με τις θεραπείες αναδόμησης της pHformula και να επιταχύνει την αποκατάσταση της επιδερμίδας, να διατηρήσει την συνολική υγεία του δέρματος και να αποτρέψει τυχόν μελλοντικές βλάβες. Η προσθήκη της ρετινόλης διεγείρει τη σύνθεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης για να επαναφέρει τη σταθερότητα και την ελαστικότητα στο δέρμα σας, ενώ άλλα συστατικά ενεργούν ως ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Αποτελεσματικά διαλύματα για την αναδόμηση του δέρματος

Τα A.G.E. 1,2,3 solutions είναι ενεργά διαλύματα ελεγχόμενης αναδόμησης του δέρματος για τη θεραπεία χαρακτηριστικών σημαδιών της γήρανσης, όπως η φωτογήρανση, οι αλλαγές χρωστικής, το θαμπό δέρμα, η επιφανειακές και οι μεσαίες γραμμές έκφρασης.

Μεγαλώνοντας…

Οι ρυτίδες και άλλα σημάδια γήρανσης είναι φυσικό μέρος της διαδικασίας της γήρανσης. Δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε εντελώς, αλλά μπορούμε να λάβουμε μέτρα για να εξασφαλίσουμε ότι το δέρμα μας παραμένει λαμπερό για όσο το δυνατόν περισσότερο. Προστατέψτε το δέρμα σας, δώστε του τροφή, συμπεριφερθείτε του καλά και θα προχωρήσετε πολύ προς τη μείωση των ρυτίδων και την αποφυγή της πρόωρης γήρανσης.

PHFORMULA

© 2022 PHFORMULA - SUPPORT BY WEB BUILDERS